<< Назад / Back

 

20 000 ТИРАЖ ЗА ТУРИСТИЧЕСКА КАРТА НА ПЛАНИНАТА СТРАНДЖА

 

            “В навечерието на сезон 2009 има изключителен интерес и голямо търсене на изданието ни “Туристическа карта на Странджа” - заяви инж, Красимир Андреев, ръководител на картографска група и един от създателите на първата туристическа карта на Странджа в М 1: 100 000. В моята дългогодишна практика като картограф, малко регионални туристически карти в България са достигнали този тираж. Това говори за нарастващ интерес въобще към планината, а не само към защитената територия “Природен парк Странджа”. Тиражът - с последното издание 2009 г., достигна 20 000 екземпляра и то във време в което експертите казват, че няма пари за реклама на Странджа – очаквайки европейските фондове да бъдат щедри към една от най-атрактивните на планетата планина. Но странджанци показват, че умеят да се справят и сами ...”

    За създаването на този успешен туристически продукт Международният търговски и културен център Геопан получи подкрепата на всички странджански общини: Бургас, Средец, Царево, Созопол, Приморско, Малко Търново, кметствата: Черноморец, Равадиново и Росен и фирмите: “Милицер и Мюнх БГ” , “Мимоко” и “"Трансвагон Комерс Холдинг" АД и Туристическия информационен център - Бургас. За Професионалната гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас, картата улесни изпълнението на международен проект. За задоволяване на голямото търсене, Картография ЕООД и Международният търговски и културен център •Геопан• преиздадоха картата в 5000 екземпляра.

    Странджанската карта достигна 20 000 тираж. В навечерието на коледните празници, тя ще бъде пусната в продажба. Всички, които са решили да се потопят в атмосферата на източнотракийската планина започваща от Бургас и завършваща на тракийския Босфор, получават ценно справочно издание. Новата карта ще бъде представено най-напред в Бургас – в Арт центъра на Бургаската опера, а след това - и в Националния прес-клуб на БТА. Туристическата карта на Странджа ще прерасне в трансграничен проект за модерна европейска карта на Източна Тракия в М 1:100 000. Тя ще обвхване - в съответствие с потребностите на европейските туристи, обширен регион между двете страни - България и Турция, за който доскоро на някои карти пишеше с червени букви: “забранено за дипломатическия корпус”...

Илюстрация: лице, корица и информационен гръб на картата - издание` 2009