<< Назад / Back

В Молдова – голяма българска проява за Черно море

След изключитeлният успех в Европейския парламент в Брюксел и представянето й в  летния Созопол, изложбата “ЕВРОПЕЙСКОТО ОТКРИВАНЕ НА ЧЕРНО МОРЕ” ще бъде открита в Кишинев, Молдова. Изложбата е включена в програмата на Парламентарната Асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС), която ще проведе своето поредно заседание в столицата на Молдова.
Организатори са: Парламента на Р.Молдова и Делегацията на Р.България в ПАЧИС. Изложбата ще бъде открита в Националния музей по археология и история на Молдова и поради големия интерес на гражданите в Кишинев към нея ще продължи 20 дни. Черноморската инициатива се провежда по идея на доц. Маруся ЛЮБЧЕВА – член на Европейския парламен и инж. Петър КЪНЕВ – ръководител на българската делегация в ПАЧИС.
Изложба е осъществена с изключителната подкрепа на общините: Балчик (област Добрич), Несебър, Поморие, Карнобат, Руен, Средец, Бургас, Созопол, Приморско (област Бургас), Пристанище – Бургас, Летище – Бургас, Милицер и Мюнх и Понс Холдинг – Бургас
Тя е подготвена от Държавната агенция “АРХИВИ” и Международният търговски и културен център Геопан Бургас.
Изложбата е най-голямата българска проява посветена на Международният ден на Черно море. След Кишинев, тя ще обиколи столиците на всички черноморски държави.
В началото  на декември, “ЕВРОПЕЙСКОТО ОТКРИВАНЕ НА ЧЕРНО МОРЕ” ще бъде представено на бургаската общественост по повод  Празника на Бургас.

Илюстрация: Плакат на изложбата в Кишинев