<< Назад / Back

“ЕВРОПЕЙСКОТО ОТКРИВАНЕ НА ЧЕРНО МОРЕ” СЕ ЗАВЪРНА В БУРГАС ПО СЛУЧАЙ НЕГОВИЯТ ПРАЗНИК

След изключитeлният успех в Европейския парламент в Брюксел , представянето й в летния Созопол, и в зимния Кишинев - изложбата “ЕВРОПЕЙСКОТО ОТКРИВАНЕ НА ЧЕРНО МОРЕ” ще бъде открита и в Бургас. Тя ще се състои от 5 до 15 декември по повод празника на Бургас в сградата на Бургаската Опера -и по точно в нейният нов арт център. Идеята за това изложение идва от страна на доц. Маруся Любчева – член на Европейският Парламент и инж. Петър КЪНЕВ – народен представител.

Изложбата е осъществена с подкрепата на общините: Балчик (област Добрич), Несебър, Поморие, Карнобат, Руен, Средец, Бургас, Созопол, Приморско (област Бургас),община Царево, Пристанище – Бургас, Летище – Бургас, Милицер и Мюнх и Понс Холдинг – Бургас.

Тя е подготвена от Държавната агенция “АРХИВИ” и Международният търговски и културен център ГЕОПАН-Бургас със специалното съдействие на Пристанище Бургас ЕАД и Оперното филхармонично дружество.

След Бургас изложбата е поканена и в дипломатическия клуб на Белград, където ще бъде основна екиспозиция от голямо представяне на възможностите на Бургаското пристанище.

Илюстрация : плакат на изложбата